Premsa

30
Oct

El Col·legi d’Economistes de Catalunya distingeix Montserrat Casanovas i Cristina Gallach com a col·legiades de mèrit i d’honor

La catedràtica d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat de Barcelona Montserrat Casanovas és reconeguda com a col·legiada de mèrit 2019 per les seves aportacions en mercats financers, valoració d’empreses i finançament empresarial, així com per la seva tasca docent i la seva col·laboració i implicació amb el Col·legi d’Economistes de Catalunya.

L’Alta Comissionada per a l’Agenda 2030 Cristina Gallach és nomenada col·legiada d’honor 2019 en reconeixement a la seva trajectòria professional, amb especial èmfasi en la seva etapa com a secretària general adjunta de l’ONU i a la seva contribució per implantar i impulsar els objectius de l’Agenda 2030 per el desenvolupament sostenible.

La Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya (CEC) ha acordat nomenar col·legiades de mèrit i d’honor 2019 dues dones.

D’una banda, el CEC reconeix la Dra. Montserrat Casanovas per les seves aportacions en mercats financers, valoració d’empreses i finançament empresarial. També valora la seva tasca docent i el seu mestratge en la formació de moltes fornades de nous economistes. A més destaca el seu suport a la professió d’economista i la seva constant col·laboració i implicació amb l’organització col·legial dels economistes a Espanya i, en particular, amb el Col·legi d’Economistes de Catalunya, formant part de la seva junta de govern durant molts anys.

Llicenciada en Ciències Polítiques i Comercials per la Universitat de Barcelona, Doctora en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona i Acadèmica de Número de la Reial Acadèmia Europea de Doctors, Montserrat Casanovas és catedràtica d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat de Barcelona, economista, analista financera, auditora i European Financial Adviser. Ha treballat en el món de l’empresa, de les Institucions Financeres i en diferents universitats.

Actualment és presidenta de la Comissió d’Economistes Docents i Investigadors i del Fòrum d’Economistes en Mercats Financers del CEC, vicepresidenta de la Comissió Financera del Registre d’Economistes Assessors Financers del Consejo General de Economistas de España i coordinadora del seu Observatori Financer. A més és vocal de l’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID), del Registre d’Economistes Docents i Investigadors (REDI) del Consejo General de Economistas i del Consell de Redacció de la Revista Econòmica de Catalunya.

D’altra banda, el Col·legi d’Economistes de Catalunya distingeix l’Alta Comissionada per a l’Agenda 2030 Cristina Gallach com a col·legiada d’honor 2019 en reconeixement a la seva dilatada trajectòria professional en els camps de la comunicació, les relacions internacionals, la seguretat, la defensa i les polítiques de desenvolupament, a més d’una demostrada capacitat de lideratge i gestió.

Nascuda a Sant Quirze de Besora, Cristina Gallach és llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Relacions
Internacionals per la Universitat Columbia de Nova York (EUA). Alta funcionària de la Unió Europea en excedència, actualment coordina la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) a Espanya com a Alta Comissionada per a l’Agenda 2030 del govern espanyol.

El CEC destaca la seva tasca com a Secretària General Adjunta de l’ONU per a la Informació i la Comunicació Pública. Gran coneixedora de les institucions europees, a les quals es va incorporar l’any 1999, és l’única dona espanyola que ha estat en llocs de rellevància en les tres grans organitzacions internacionals: la UE, l’ONU i l’OTAN.

Apassionada de la igualtat de gènere i la promoció de la diversitat i la inclusió en les institucions europees, Cristina Gallach també és mentora de joves professionals per mitjà de diverses ONG amb les quals ha col·laborat intensament, en particular Women in International Security, de la qual va ser presidenta de la seu a Brussel·les.

Amb la distinció de col·legiat d’honor, el CEC vol reconèixer professionals de disciplines que no són la de l’economia però que fan aportacions destacades per a la millora de la professió i de la ciència econòmica.

Com cada any i en el marc de la celebració de la 24a edició de la Jornada dels Economistes, el Col·legi d’Economistes de Catalunya farà entrega d’aquestes i d’altres distincions durant el Sopar dels Economistes 2019 que tindrà lloc el 17 d’octubre a l’Hotel Majestic de Barcelona.

Comentaris i suggeriments

1 + 8 =