Joan Guasch

director de Programes Públics, Eurecat

Joan Guasch

director de Programes Públics, Eurecat
twitter-icon linkedin-icon

Biography

Biografia: En Joan Guasch és enginyer industrial, MBA i membre del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya. Des de fa vint anys treballa en l’àmbit de noves tecnologies de producció industrial al centre tecnològic Eurecat. Ha participat en nombrosos projectes internacionals d’innovació tecnològica aplicada a processos industrials. El coneixement que té de l’ecosistema d’innovació industrial europeu l’ha permès participar en la definició i implementació de programes públics destinats a la indústria. Actualment és el director del Congrés d’Indústria 4.0 que es fa en el marc de la fira Advanced Factories a Barcelona.

Mites, llegendes i reptes de la digitalització a la indústria

  • Principals idees que s’exposaran:
  • Les indústries necessiten infraestructures digitals segures i de qualitat.
  • L’augment d’oferta tecnològica està conduint ja a una especialització, i conseqüent generació de nous models de negoci.
  • El director de tecnologia pot esdevenir el director d’operacions.
  • La cultura organitzativa com element clau de l’èxit en la digitalització.

En un món cada cop més connectat, on la indústria juga un paper rellevant en les economies desenvolupades i els avenços tecnològics són cada cop més ràpids, la cultura organitzativa de l’empresa industrial ha de ser versàtil per estar permanentment en canvi. Queden pocs negocis que puguin durar per sempre i pocs llocs de treball que seguiran perdurant al llarg dels anys dins de les indústries. En la intevenció es posarà l’èmfasi en tres pilars fonamentals per fer-hi front: les infraestructures, les habilitats del personal i la mentalidad/cultura organitzativa. Es suportarà la intervenció també amb exemples d’indústries catalanes.

All session by Joan Guasch

6. Un món connectat

SESSIÓ 6
Sala Rossini I