Sr. Josep M. Riu

President del Comitè Executiu de Lleida del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

Sr. Josep M. Riu

President del Comitè Executiu de Lleida del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

Biography

Ocupació actual: President de la seu territorial a Lleida del Col·legi d’Economistes de Catalunya i vocal de la Comissió d’Economia Financera del Col·legi d’Economistes de Catalunya.

Professor associat de finances corporatives i mercats financers a la UdL.

Expert en consultoria d’empreses i assessor financer, dirigeix el seu despatx professional

Anteriors ocupacions: Directiu de banca privada i gestor de patrimonis en diverses entitats financeres ( Credit Suisse, Popular Banca Privada).
Formació: Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UB. Màster en Instruments i Mercats Financers per la UB.

En aquesta sessió volem atansar-nos al Blockchain, des de la òptica dels economistes, i entendre com aquesta nova tecnologia en la era de la transformació digital que estem vivint comporta canvis el nostre sistema legal, econòmic, financer, en els models de negoci i possiblement una major democratització dels sistemes financers, econòmics i polítics.

La tecnologia del blockchain tindrà un impacte molt gran en el dia a dia de les persones. El mon financer ha estat un dels primers en adaptar la nova tecnologia , amb l’aparició de les criptomonedes que utilitzen el blockchain.

Existeixen vàries àrees on aquesta tecnologia tindrà utilitat. Sectors com el bancari, les  telecomunicacions, el sanitari, l’energètic, les assegurances, el transport i la logística, la indústria musical,… ja estan adaptant els seus models de negoci i utilitzant la tecnologia de la “Cadena de Blocs”. Tasques com l’auditoria, la comptabilitat, es veuran modificades gràcies al potencial de transformar els reportings corporatius i el rol de la funció financera.

Blockchain és una base de dades amb dos característiques fonamentals: és xifrada i no centralitzada. Això permet la realització de transferències de qualsevol informació que pugui ser digitalitzada, el que obre la porta a innumerables aplicacions.

Aquesta és una tecnologia disruptiva que té la capacitat de registrar tot tipus de transaccions persona-a-persona de manera eficient, segura, verificable i immutable, que es pot aplicar a innumerables tasques, amb el conseqüent canvi en els processos aplicats fins ara i que de ben segur comportarà canvis en els models de negoci tradicionals i aparició de noves empreses enfocades a extreure tot el potencial a aquesta nova tecnologia. Pot significar una revolució per a la innovació empresarial.

En aquesta sessió pretenem, de la mà de varis experts, reflexionar des de un punt de vista econòmic i empresarial sobre aquesta nova revolució tecnològica que afecta ja el nostre sistema econòmic i financer i que ja està present en les empreses i situar el rol de l’economista en aquesta transformació digital.

Ens acompanyaran en aquesta jornada els següents convidats:

  • Victoria Gago, Co-Founder de la European Blockchain Convention, inversora professional i emprenedora.
  • Luz Parrondo, Professora de comptabilitat i finances a la UPF Barcelona School of Management i directora del Postgrau en Blockchain i altres DLT en UPF Barcelona School of Management
  • Jaume Solé, Enginyer industrial i Màster per la UPC, Consultor de IT a eSonde  Group i  expert en Blockchain i DLT

All session by Sr. Josep M. Riu