Mercè Molist

periodista especialitzada

Mercè Molist

periodista especialitzada

Biography

Descarregar ponència

Biografia: Periodista especialitzada i apassionada per la comunitat hacker i la seguretat informàtica des que, el 1997, el diari «El País» em va demanar que portés aquests temes per al seu nou suplement «Ciberpaís», on vaig acomplir la missió encomanada fins el seu tancament, el 2010. Avui, amb l’experiència de 20 anys al sector, segueixo escrivint sobre el mateix per als mitjans «El Confidencial» i «Nació Digital», el Centro de Ciberseguridad Industrial (CCI) i els blogs de diverses empreses, entre elles Kaspersky España. He escrit diversos llibres sobre el tema: «Cibercrimen», amb el catedràtic de la Universitat Politècnica Manel Medina, i «Hackstory.es, la historia nunca contada del underground informático en la Península Ibérica», la culminació d’un projecte de recuperació històrica de la memòria de la comunitat hacker espanyola, que va ser finançada pels seus principals actors en una exitosa campanya de crowdfunding, el 2013.

La visió de l’atacant en seguretat informàtica

  • Es parlarà dels diversos actors que poden portar a terme un ciberatac i quines són les seves motivacions, des del hacker que només fica el nas i respecte alqual hi hauria dubtes de considerar-lo un atac, fins els ciberatacs per motivació econòmica, que són els més habituals.
  • Es farà un ràpid repàs de quines són les tipologies dels principals atacs que estem veient en l’actualitat contra empreses.

All session by Mercè Molist