Ramon Trias

economista i president d’AIS

Ramon Trias

economista i president d’AIS
twitter-icon linkedin-icon rss-icon

Biography

Descarregar ponència

Biografia: El Professor Ramon Trias és un dels economistes més prominents d’Espanya. És un dels líders en la instal·lació de software especialitzat en el sector bancari espanyol. De fet, va ser el responsable de l’automatització dels processos de gestió del risc de crèdit a gairebé totes les institucions financeres del país gràcies a l’acció de l’empresa AIS – Aplicacions d’Intel·ligència Artificial, de la qual és el CEO des de 1987.

Prèviament, havia estat en Banco Urquijo i Banca Mes Sardà, havent col·laborat també com a professor d’Economia d’ESADE Business School.

A AIS, empresa sòcia col·laboradora del Centre d’Excel·lència en Big Data de Barcelona, Trias lidera a un equip de més de 80 professionals. La seva especialitat és la de desenvolupar sistemes de suport a la presa de decisions basats en la modelització estadística per a previsió, matemàtica per a optimització, així com en l’ús de tècniques Big Data i Machine Learning i Deep Learning.

La seva trajectòria ha estat premiada en diverses ocasions, l’última vegada per la Societat Econòmica d’Amics del País el 2016. Anteriorment, el Col·legi d’Economistes de Catalunya el va distingir com el millor economista d’empresa l’any 2010.

HI HA IA O.. The future is now

Principals idees que s’exposaran:

  • Què és la intel·ligència artificial (IA)?
  • Tècniques d’IA i la seva aplicabilitat al món de les finances.
  • És tan intel·ligent la intel·ligència artificial? (Limitacions d’IA)
  • Ensenyant a la intel·ligència artificial.

Sovint pensem que la intel·ligència artificial (IA) és quelcom futurista relacionada amb robots que es comporten com a humans. La realitat és que la IA és molt més que això i el més important, no hem d’esperar gens per poder beneficiar-nos del seu ús. Al contrari, tot aquell que no comenci a fer servir les tècniques d’IA en breu, perdrà competitivitat. També en el món de les finances. L’ús de chatbots, roboadvisors, tècniques de ciberseguretat i el desenvolupament de models de Machine learning per a la gestió del risc, la venda creuada de productes o la detecció del frau són una realitat. Però què aporten realment al nostre negoci?

L’objectiu de la sessió serà fer un repàs al mapa d’aplicacions de la intel·ligència artificial, especialment aplicada a finances. Descobrir com ens poden beneficiar en la nostra gestió diària, com ens poden ajudar a créixer, quines limitacions tenen, quin paper hem de jugar i què passa si no hi ha IA.

All session by Ramon Trias