Sr. Jordi Moix

Vicepresident i responsable de l’Espai Barça del FC Barcelona

Sr. Jordi Moix

Vicepresident i responsable de l’Espai Barça del FC Barcelona
twitter-icon facebook-icon instagram-icon

Biography

Biografia: JORDI MOIX I LATAS (Barcelona, 12 de novembre del 1960; soci 40.728) és vicepresident i responsable de l’Espai Barça. és llicenciat en Ciències Empresarials per ESADE i màster en Internacional Management per la Thunderbird University (Arizona, EUA). Professionalment ha estat sempre lligat al món immobiliari i urbanístic. Actualment és director d’inversions de Talus Real Estate, gestora de fons immobiliaris (Barcelona/Madrid). També va ser soci fundador de Linq Venture (consultora immobiliària i financera), i anteriorment director general de promoció i expansió internacional de Reyal Urbis (companyia immobiliària referent en el sector); director general a Catalunya de Metrovacesa (va presidir La Maquinista Vila Global SA); director general i membre del consell d’administració de Layetana, director general d’Habitat Immobiliària, director de compres de Citibank a Nova York i director de compres a AIG també a Nova York.

És membre del Cercle d’Economia des del 1988. Va ser directiu responsable de Patrimoni del FC Barcelona entre els anys 2003 i 2005, i a l’anterior Junta Directiva va ocupar el càrrec de secretari i responsable de l’Àrea de Patrimoni, treballant en el projecte de l’Espai Barça. Després de les eleccions del 18 juliol del 2015 és comissionat de l’Espai Barça.


Ponència: “El paper del Barça en l’aplicació de la tecnologia 5G en instal·lacions esportives”

Sinopsi:

Tecnologia 5G pel Camp Nou

El Camp Nou, l’estadi més gran d’Europa, és un laboratori d’innovació a disposició de la tecnologia més avançada en telefonia mòbil, el 5G. Va ser el banc de proves pilot del 5G Stadium-Realitat Immersiva en esports, gràcies a la qual les noves generacions experimentaran els esports de manera diferent i oferiran als aficionats dels esports un accés sense precedents, experimentant moments en poder customitzar les seves pròpies experiències des de qualsevol angle de 360º.

La col·locació de càmeres 360º en diferents llocs del Camp Nou sense necessitat de cable permetrà retransmetre una experiència immersiva a qualsevol espectador que sigui a casa. Amb unes ulleres de realitat virtual, l’espectador podrà veure el partit des de la Llotja, al costat de la porteria, a prop de les banquetes, o, en definitiva, escollir el punt de vista que vulgui en cada moment, veient i escoltant el partit com si fos al camp un cop aquesta tecnologia estigui en funcionament.

Els grans estadis de futbol s’estan convertint els últims anys en un lloc on les noves tecnologies juguen un paper clau en la captura i la retransmissió de les experiències esportives: cablecams, flycams, videodrons, cobertures mòbils reforçades i broadcasts de continguts exclusius són algunes de les innovacions que enriqueixen l’experiència de la televisió i que el 5G amplificarà gràcies a l’alta banda de pujada (uplink), una menor latència i l’Edge Computing, que permet al mateix temps col·locar càmeres de 360º sense necessitat de preocupar-se de les comunicacions cablejades.

La tecnologia 5G facilita, a més, pujar fluxos de vídeo entre 30 Mbps i fins a 200 Mbps per les qualitats de 360º en 4K, mentre que un servidor de streaming col·locat a l’edge o al límit de la xarxa mòbil més proper als usuaris, aconsegueix que múltiples espectadors amb ulleres de 360º puguin submergir-se en la millor experiència que avui existeix per gaudir d’un espectacle esportiu des del seu dispositiu mòbil.

All session by Sr. Jordi Moix