Jornada a Girona: Tecnologia i ocupació: Impactes de la digitalització i la robòtica en els models de treball

09 nov. 2017
18:30h
Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de Girona

Jornada a Girona: Tecnologia i ocupació: Impactes de la digitalització i la robòtica en els models de treball

Les noves tecnologies estant canviant, i canviaran encara més, gairebé tots els aspectes de la nostra vida: el nostre consum, les cases on vivim, els nostres desplaçaments, com i d’on obtenim informació i aprenem, la manera de relacionar-nos….També, i de manera molt decisiva, el món del treball. Aquesta és la qüestió a debatre a les Jornades dels Economistes a Girona, a celebrar el 9 de novembre de 2017.

Un aspecte molt debatut i polèmic és si el progrés tecnològic destruirà o crearà llocs de treball. Tant o més important, però, són els aspectes “interns”: quines ocupacions són perdedores en el canvi i quines noves apareixeran, com canviaran els models organitzatius del treball, quines habilitats resulten revaloratizades i quines hi perden, com resultarà afectada i com hauria d’anticipar-s´hi la regulació laboral, entre altres qüestions.

La Jornada comptarà amb dos ponències principals. La primera s’ha encarregat al Professor Alfredo Pastor, economista il·lustre i una veu original i autoritzada sobre els efectes del canvi tecnològic. La segona ponència anirà a càrrec del senyor Joan Vila, enginyer industrial, gerent de l’empresa LC Paper. Les dues visions, la tecnològica i l’econòmica, es complementen i reforcen.

Com a membres de la fila “cero”, encarregats de fer breus reflexions i preguntes sobre el tema des de la seva relativa especialització, la Jornada comptarà amb: Mireia Santamaria, enginyera i gerent de FOEG; Jaume Fàbrega, empresari i vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona; i Bartomeu Compte, secretari general de CCOO.

 

Inauguració: Excm. i Mgfc. Sr. Sergi Bonet*, rector de la Universitat de Girona

Il·lma. Sra. Anna Garriga, degana de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona

Sr. Esteve Gibert, president territorial de Girona del Col·legi d’Economistes de Catalunya

Coordinadors: Sr. Modest Fluvià, economista i professor de la Universitat de Girona

Sr. Manel Serra, economista

Ponents: Sr. Alfredo Pastor, col·legiat de Mèrit del Col·legi d’Economistes de Catalunya i doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona

Sr. Joan Vila, enginyer industrial i gerent de LC Paper

Interlocutors: Sra. Mireia Santamaria, enginyera i gerent de la FOEG

Sr. Jaume Fàbrega, empresari i vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona

Sr. Bartomeu Compte, secretari general de la Unió Intercomarcal de CCOO de les comarques de Girona

Cloenda: Il·ltre. Sr. Joan B. Casas, degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya