Jornada a Lleida: La inexcusable transformació digital i tecnològica de les empreses

23 nov. 2017
19:00h
Sala d’Actes del Col·legi d’Economistes a Lleida

Jornada a Lleida: La inexcusable transformació digital i tecnològica de les empreses

L’Alfons Cornella, un dels referents en innovació al nostre país, afirmava en una recent conferència a Barcelona que “ens trobem en un moment fantàstic de la història”, “mai com ara hi havia hagut tantes possibilitats per a resoldre problemes socials amb la tecnologia. Antigament, davant els problemes, no hi havia la tecnologia per resoldre’ls, avui en canvi el problema es al revés: què fer amb la tecnologia disponible?” L’Alfons Cornella conclou que “es una qüestió d’imaginació” i ho sintetitza amb la fórmula: “Imaginació per intel·ligència = impacte social important”.

A la Jornada dels Economistes a Lleida d’enguany comptarem amb la participació de tres exponents de com l’esperit innovador, la imaginació i l’adaptació a les noves tecnologies poden ajudar a reforçar els fets diferencials de cada una de les seves organitzacions.

Des dels Estats Units, el lleidatà Albert Rodríguez, matemàtic, enginyer i doctor en robòtica per la Carnegie Mellon University (Estats Units), professor del Departament d’enginyeria mecànica i director del Manipulation and Mechanisms Lab – MCube (laboratori de robòtica) al Massachussets Institute of Technology ens explicarà la seva visió i els somnis als que pretén donar solucions des del seu laboratori com ara dotar als robots de l’habilitat d’interactuar amb el món amb la perfecció que ho fa la mà humana i acabar amb la poca destresa de les tasques de manipulació que fan les màquines.

Des de la visió del sector agroalimentari intervindrà el Sr. Joan Esteve, director tècnic de viticultura del celler i vinyes Raimat – Grup Codorniu, marca de reconegut prestigi com a explotació vitivinícola innovadora i de qualitat. En Joan ens explicarà com mitjançant l’ús de la tecnologia donen resposta a les necessitats de màxima qualitat i eficiència en la producció en el context de l’anomenada viticultura de precisió, i com afronten l’ important repte de passar de la producció sostenible a ser també referents en producció ecològica en els propers anys.

Aportarà també la seva visió el Sr. Carles Eres, director general de GFT IT Consulting a Espanya, multinacional alemanya que té una oficina al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, amb una estreta vinculació amb l’Escola Politècnica de la UdL amb l’objectiu de consolidar-se com una empresa de referència per als informàtics que es formen a Lleida. Amb una amplia experiència en innovació, des de Sant Cugat, en Carles dirigeix el centre mundial de consultoria tecnològica i mobilitat per a Banca del grup i sempre que la feina li permet es desplaça regularment a Isona (Pallars Jussà), la localitat on va néixer.

Totes elles seran aportacions molt interessants per posar un brillant colofó des de Lleida a les diferents sessions de la Jornada dels Economistes de Catalunya. Us hi esperem!

 

Inauguració: Il·lma. Sra. María José Puyalto, degana de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la Universitat de Lleida

Sr. Joan Turmo, president territorial de Lleida del Col·legi d’Economistes de Catalunya

Coordinadors: Sr. Xavier Ticó, gestor de projectes i transferència tecnològica del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i president de la Comissió d’Empresa Agroalimentària i Cooperatives del Col·legi d’Economistes de Catalunya

Sr. Joan Picanyol, secretari de la Comissió Territorial de Lleida del Col·legi d’Economistes de Catalunya

Ponents: Sr. Albert Rodríguez, matemàtic, enginyer i doctor en Robòtica per la Carnegie Mellon University (Estats Units), professor del Departament d’Enginyeria Mecànica i director del Manipulation and Mechanisms Lab-MCube de l’Institut Tecnològic de Massachussets (MIT)

Sr. Joan Esteve, director tècnic de Viticultura del Celler i Vinyes de Raimat – Grup Codorniu

Sr. Carles Eres, director general de GFT IT Consulting a Espanya

Cloenda: Il·ltre. Sr. Joan B. Casas, degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya